A pincészet borbemutatása
"Miután vörös küvéimet fiaimról nevezem el, a lányom sem maradhatott ki a sorból. Úgy éreztem, hozzá jobban illik egy nőies karakterű fehérbor. Így készült el az Eszter Bora, amely minden évben Egerszóláton termett olaszrizling, és egy illatos fajta házasítása. Ez utóbbi a 2005-ös évjárattól kezdve egy szintén szóláti ültetvényen termett muskotály. Bár a bor a muskotályra épül, és illatában leginkább annak jegyeit hordozza, mégis kerüli azt a harsányságot, amellyel a fajtát jellemezni szokás. Kifinomult, elegáns és nőies. Fogyasztását 12 fokon ajánljuk pikáns, fűszeres baromfiételekhez és salátákhoz." Gál Lajos
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés |
Pinceidő4 év |
Hol vásárolható meg
Borárium (Mammut 1, Aréna Plaza), Radovin (Pannónia utca, Pesthidegkút), Bor és Más
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér