A pincészet borbemutatása
Illatában a finom diót és mandulát friss citrusjegyek követik. Szájban lágy és telt; elegáns élénk savak és szép gyümölcsösség jellemzi. Pohárban kibontakozik, telt ízhatás és hosszú lecsengés. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, kíméletes hűtött préselés után 65%-a alacsony hőfokon reduktív eljárással fémtartályban, 30% 20 hl-es nagy magyar tölgyfa hordóban és 5%-a 300 l-es új tölgyfa hordóban erjed. Az erjedést követő első hat hónapban a bort finom seprőn tartjuk, majd ezt követően a palackozásig további három hónapig érleljük. Ajánlott tenger gyümölcseihez, füstölt, grillezett halételekhez, borjúhoz, tejszínes húsokhoz.
Érlelési információkA bor 60%-ban tartályban, 35%-ban 2000 literes tölgyfa hordóban és 5%-ban barrique hordóban érett. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása
A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.