A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Chardonnay

Etyeki Kúria Borgazdaság Etyeki Kúria Chardonnay 2010

Véleményünk szerint

A bor illatát gyümölcsös jelzőkkel tudjuk leírni, olyanokkal, mint a birsalma, az aszalt gyümölcsök és a sütőtök, de feltűnnek még pörkölt jegyek és a vajasság is. Vonzó és hatásos jelenség. Az erőteljes savaktól szikrázó a korty fellépése, még akkor is, ha ezt a nem kevés beltartalom kerekíti. Az ízvilágban jelen lévő gyantás asszociációk egyedi hangulatot adnak a fahordós ízeknek. A korty akár egy ringlispíl, ahogy figyeled, újabb és újabb elemei kerülnek előtérbe, tűnnek el, majd térnek vissza.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-12-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  4800
 • Ár

  2400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Etyeki Kúria Borgazdaság borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában a finom diót és mandulát friss citrusjegyek követik. Szájban lágy és telt; elegáns élénk savak és szép gyümölcsösség jellemzi. Pohárban kibontakozik, telt ízhatás és hosszú lecsengés. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, kíméletes hűtött préselés után 65%-a alacsony hőfokon reduktív eljárással fémtartályban, 30% 20 hl-es nagy magyar tölgyfa hordóban és 5%-a 300 l-es új tölgyfa hordóban erjed. Az erjedést követő első hat hónapban a bort finom seprőn tartjuk, majd ezt követően a palackozásig további három hónapig érleljük. Ajánlott tenger gyümölcseihez, füstölt, grillezett halételekhez, borjúhoz, tejszínes húsokhoz.

Érlelési információk

A bor 60%-ban tartályban, 35%-ban 2000 literes tölgyfa hordóban és 5%-ban barrique hordóban érett.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!