A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay Brut

Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut 2012

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata közepes intenzitású, inkább neutrális, benne zöldparadicsom, zöldfűszerek. A kortyban a nyári alma ízjegyei dominálnak, gyorsan elillannak, majd a savtartalom jelenik meg a nyelven, pörkölt magvak ízei pedig a korty végén. A buborékok aprók, jelentős felhabzás, krémes a textúra. A szerkezete az erőssége.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  4100
 • Ár

  3699 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Törley Pezsgőpincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez a Chardonnay kizárólag a saját ültetvényeinkről szüreteltük. Az Etyek-Budai borvidék hűvös klímája és meszes talaja kiváló alapot teremt ahhoz, hogy tökéletesen érett, egészséges és savakban gazdag chardonnay-t szüretelhessünk. Minden évben hosszú szőlőkóstolások során választjuk ki, hogy az adott évben mely chardonnay terület a legalkalmasabb arra, hogy nagy minőségű és hosszan érlelt pezsgőt t tudjunk készíteni a terméséből. A szőlőt nagyon kíméletesen dolgozzunk fel és csak a must legszebb és legtisztább részét használjuk fel a későbbi pezsgő alapjához. Illata visszafogott és az enyhén almás karakter mellett főleg citrusokat és elegáns érletséget is mutat. Szájban szinte robbannak a cseppnyi buborékok krémesen betöltve a szánkat. A lendületes savaknak köszönhetően a korty vibráló és légiessé teszi a pezsgőt. Vasárnapi reggelikhez, szárnyasokhoz, illetve csak ha egy kis mosolyra vágyunk.

Érlelési információk

2-2,5 éves palackos erjesztés és érlelés. Degorzsálva: 2015.08.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Törley Pezsgőpincészet bemutatása

A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!