A pincészet borbemutatása
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba került, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyereke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás.
Érlelési információkReduktív módon készült. |
Pinceidő2009 |
Varga Pincészet bemutatása
A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.