A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Rosé

Varga Pincészet Pinot Noir Rosé 2008

Véleményünk szerint

Könnyed rosé, kerthelyiséget, zenét, barátok társaságát igényli. A hagymahéj színű borban jól láthatóak a buborékok, amelyeknek üdítő hatását kortyoláskor tapasztalhatjuk meg igazán. Az illatban és az ízben is piros bogyós gyümölcsök érezhetőek, mint a málna, az eper és a cseresznye. Készítsünk hozzá kevésbé édes, hideg málnalevest vagy friss zöldségekből, és mozzarellából álló salátát. Ha pedig túl vagyunk már az ebéden, és még nem érkezett el a vacsora ideje, adjunk hozzá még több buborékot, és fogyasszuk fröccsként!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    40000
  • Ár

    1499 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba került, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyereke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

2009

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!