A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Életjel Pinot Noir

Anonym Pince Életjel Pinot Noir 2011

Véleményünk szerint

A fajta klasszikus iskolájához hűen halványabb színárnyalatot ölt magára a bor. Intenzív, gyümölcsközpontú illata elsősorban érett, cseresznyés, meggyes jegyeket vonultat fel. A kortyot elegánssá, jól követhetővé teszik az egyenes savak, amelyek az illatnak megfelelő, bogyós gyümölcsös zamatok mellett meghatározóvá válnak. A test és az alkohol közepes. Mindezeket a fahordós érlelés és a visszafogott tanninok fűszerei keretezik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  970
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Tiszta, közepes rubin szín. Tiszta, fejlődő, intenzív gyümölcsös illat, sok meggyel és szilvával. Száraz, jó egyensúlyban lévő bor, alacsony tanninokkal, de meglepően hosszú gyümölcsös aromavilággal. Közepes savak és alkohol a viszonylag könnyű testtel jól kiegészülve kísérik a sok-sok piros bogyós gyümölcsöt; a bor lecsengésében egy kis kávés, csokoládés jegy is fellelhető, de ez nem telepszik rá a borra. Azoknak ajánlom szívből, akik kedvelik a kirobbanóan gyümölcsös vörösborokat.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más Kft., Wekerlei Bortár, Mézes Ötös, Borbox, Food Fusion, Bock Bisztró Buda és Pest, Aranyszarvas Étterem, Cyrano Étterem

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!