A pincészet borbemutatása
Szőlő és friss bogyós gyümölcsök illata, eperre és ribizlire emlékeztet. Szájban ropogós, elegáns savakkal, hosszú lecsengésű bor. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, majd 50% gyors préselés, 50% bogyózás és 48 órás hideg áztatás után a kíméletes préselést alacsony hőfokon reduktív eljárással fémtartályban való erjesztés követ. Ajánlott: aperitifként, hideg előételekhez, hal- és tésztaételekhez, grillezett fehér húsokhoz, ázsiai ételekhez, gyümölcsös desszertekhez.
Érlelési információkTartályos feldolgozás és érlelés. |
Pinceidő1 év |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása
A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.