A pincészet borbemutatása
A bor alapanyagául szolgáló szőlőt minden évben korán szüreteljük, (augusztus vége-szeptember eleje) nem teljesen érett állapotban. Ez azért szükséges, hogy megőrizhessük a savakat, az aromákat és ezáltal könnyed, friss, illatos borokat készíthetünk. A leszedett szőlőt gyorsan feldolgozzuk, bogyózzuk és préseljük, préselésnél rövid ideig áztatjuk. A színanyagok kevésbé oldódnak ki a szőlő héjából, ezért lesz a színe világos, rózsaszín, vöröshagymahéj szín. A kipréselt mustot először megtisztítjuk, majd 14 napig 14-15 fokon erjesztjük, ez az alacsony hőmérséklet is arra szolgál, hogy megőrizzük a friss gyümölcsízeket, zamatokat, intenzív illatokat. Erjedés után frissen palackozzuk a borokat, hogy továbbra is megőrizzük palackba zárva a bor frissességét, üdeségét, zamatait, hiszen ez a Rosé bor lényege. Mészáros Pál Pinot Noir Rosé 2010 illata határozott, tiszta és intenzív, benne sok gyümölcs és elegancia, ízében friss, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és díszítő ízekkel bír, gazdag íz és illatvilága jó kísérője könnyű ételeknek és baráti beszélgetéseknek egyaránt. Fogyasztását 10-12 fokon ajánljuk.
Érlelési információkTartályban reduktív, hűtött erjesztés. és érlelés |
Pinceidő1 év |
Hol vásárolható meg
Esszencia Borszaküzlet (Debrecen), Corvinum Zrt./Raiker Kft, Wine&Cafe Selection,Bor és Társa Borszaküzletek, Bacchus Borkereskedés, Borkápolna. A pincészet honlapján még több lelőhely található.
Mészáros Borház bemutatása
Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince, , ahol borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek, és melegkonyhás igényeket is ki tudnak szolgálni előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.