A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
16 Badacsonyi Pinot Noir Rosé

Orbán Pince 16 Badacsonyi Pinot Noir Rosé 2013

Véleményünk szerint

Az egészen halvány színárnyalatú bor illata először enyhén édes tónusú bogyós gyümölcsöket tár elénk, majd visszafogottabbá válik. A kortyban sem nyílik ki gyümölcsös aromatika, felfedezhető azonban egy, e műfaj esetében kevésbé megszokott ásványos karakter. A test és az alkohol alapján a könnyed kategória tetejébe sorolható e bor, a savak mennyisége közepes, de nem lépnek az előtérbe.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  733
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

2013. szeptember 13-án; közel 20 mustfokkal, a teljes érés környékén, Badacsonyban, az Ányos dűlőn szüretelt, kíméletesen feldolgozott pinot noir szőlő mustját nyálkáztuk, majd néhány napos hidegen tartást követően, erjesztettük alacsony hőmérsékleten, acél tartályban, spontán erjedéssel, (a szőlő gyümölccsel hozott saját élesztő flóra) borrá. Erjedést követően az első fejtésre október 17-én került sor. A tétel, az első fejtést követően 2 hét múlva kerül derítésre bentonittal. Szűrése, palackozása 2014. február 7-én Tódor és Rómeó napján esett meg. Egyedi badacsonyi sós tüzekkel fénylő, hagymaszín pinot noir rozé. A gyors feldolgozásnak köszönhető frissnek megőrzött savak és telt sajátos pinot noir íz-világ. Ismét egy "Orbán Pincés nehezebb könnyűsúlyú", ami vagdaltak, natúr húsétkek jó kísérője lehet...

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014. február 6-án palackozva.

Hol vásárolható meg

VinoWonka; VekerlkeiBortár; BorvárBorker; Karaffa Borszaküzlet

Orbán Pince bemutatása

A Borbán Kft, összesen 6,5 ha-on, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt. A 6,5 ha-ból, a korábban, 2007-ben megszerzett szőlő, a 4,5 ha Chardonnay, a Balatonfelvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, a délnyugati kitettséget adó Farkastetőn, közvetlen a lovaspóló pálya mellett található. Az 1987-ben lengőkaros műveléssel telepített területből 1 ha-on, 2008-ban, fiatalítást és középmagas kordonra való művelésmód váltást hajtottunk végre. A később, 2008-ban birtokba vett 2 ha Szürkebarát szőlő, Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra néző dűlőjén terem. A terület könnyen megtalálható a borkereső ember számára, mivel a 71-es főút mentén helyezkedik el, Ábrahámhegy határában, a Kúria Éttermet körbeölelve. Az ernyőműveléssel művelt szőlő 1998-ban lett telepítve. A szőlőterületeken terméskorlátozást érvényesítünk. Ez a chardonnay esetében 4,5 t/ha a szürkebarát esetében 3,5 t/ha. Ennek értelmében a saját területekről várható szőlő saját alapanyag beérkezése 25-30 t/év. A balatonrendesi szőlőnek közepében, az étterem mögötti területen megbúvó \"pirosköves-házban\" építettük ki szőlőfeldolgozónkat és borászatunkat is. A szőlőfeldolgozó vezérgépe egy 900 literes, zárt rendszerű tankprés. Tárlókapacitásunk jelenleg 330 hl-nyi acéltartályból és 22,5 hl fahordóból tevődik össze. Az acélparkból 150 hl hűthető.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!