A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ezerjó selection

Font Pincészet Ezerjó selection 2006

Véleményünk szerint

A szalmasárga bornak bárki számára egyértelműen érezhető édes illatkaraktere van, ez persze közel sem azt jelenti, hogy édes borral van dolgunk. Mindenesetre ha a pohárba szagolunk, flambírozott banánt, cukorral meghintett brióst, sárgadinnyét érezhetünk. Kellemes lehet egy nyári délutánon kiülni a szabadba egy árnyékos helyre, egy jó könyvel és egy üveggel ebből a borból. Fantáziadús zöld levelekből készült (felejtsük el végre azt az ízetlen fejes salátát), fenyőmaggal meghintett, sajtkockákkal gazdagított költeményt ajánlanánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3200
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

Font Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez az Ezerjó egy meghatározott dűlőből származik, nagyfokú hozamkorlátozást alkalmaztunk. Egy tőkén egy kg szőlő termett és 3 héttel később szüreteltük, mint a standard ezerjónkat. Már töppedt szőlőszemeket is találtunk szüretkor a szép, egészséges érett szőlőben. Reduktív technológiával feldolgoztuk. Megtörtént az almasav bontás is a borban. Néhány hónapig tartó acéltartályos tárolás után palackoztuk.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld borszaküzlet, XIII. Balzac u. 11., Radovin Wine 1028. Bp.Hidegkúti út 71., Borfalu Vinotéka, Csillaghegy III. Róza köz 3/A, Webáruház: Live and Taste Bt. 1182 Bp. Esze T. u.40/b.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!