A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Irsai Olivér

Frittmann Pincészet Irsai Olivér 2009

Véleményünk szerint

A puha, parfümös, édes tónusú illatba, amelyben többek között gyöngyvirág és ananász érezhető, legszívesebben belehuppanna az ember. A borba kortyolva ez után kellemes meglepetést jelentenek az érett gyümölcsaromák mellett ficánkoló gondtalan savak. Olyan lendület van benne, mint egy életrevaló hatévesben. Ihatjuk egész délután vacsora előtti aperitif címén, vagy töltsünk belőle grillezett, friss kecskesajt mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  93000
 • Ár

  1100-1400 Ft (pincénél 850 Ft)
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

E palackban benne van az irsai muskotályos, hízelgő illata, a könnyedség és egy csöppnyi elegancia is, ami szépen megbújik a lendületes fiatalság mellett. A savtartalom nem túl markáns. Kiválóan alkalmas fiatalok társalgós, beszélgető borának, bulik, partik kísérőjének. Étkezésben könnyű előételek, saláták szép társa. Lányok, fiúk kedvence, amivel érdemes elkezdeni a bor megszerettetését.

Érlelési információk

Reduktív technológia rövid hidegáztatással.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Raiker

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!