A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Selection

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Furmint Selection 2011

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Fülledtség miatt szellőztetésre van szüksége. Mögötte citrusok, érett nyári alma, keserű mandula és ásványosság jelennek meg. A kortyban dominál a citrusosság, mellette ásványosság, és szintén a keserű mandula ízjegyei. A hordó füstössége határozott, de elegáns. Magas savtartalom, vibráló, citrusos savak (6,4 g/l). A korty hosszú, a vége kicsit nyers. Kitölti a szájat, a szerkezet remek. Hosszan érlelhető bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,3 %
 • Palackmennyiség

  7900
 • Ár

  2950 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlőt alapvetően a Nagyszőlő és a Hétszőlő dűlő magasabb területeiről szedtük, onnan, ahol nem csak a lösz található, hanem az altalajnak számító dácit. Egy igazán izgalmas bor. Ötödik évében van, most kezd el igazán élni, most kezdi mutatni magát. Ásványos, tűzköves illat elsőre, majd körte, alma. Ízében is minerális, nagyon elegáns fahasználat, savak. Hosszú, nagyon sokrétű.

Érlelési információk

fél év újhordós érlelés, finomseprő, battonage. Palackozva: 2012.05.

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!