A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Selection

Pajzos Tokaj Furmint Selection 2013

Véleményünk szerint

Színe citrom, zöldes reflexekkel, illata intenzív. Kis szellőztetést igényel a pohárban, mielőtt megmutatja magát. Ezután a hordós érlelés jegyei jelennek meg, füst, toastos-ásványos illat, a citrusos és barackos jegyek emellett a háttérben maradnak. A kortyban szintén dominál a hordó fássága, a füst és erős pörkölési jegyek, keserűmandulásság. Jelentős mennyiségű harsány sav vibrál a kortyközépen (6,5 g/l), és hosszan megmarad a szájban. Pici maradékcukor (6,5 g/l) egyensúlyozza ki. Krémes, vajas textúra, ásványosság, nagy test. A furmint szőlőfajta felismerhető. Ambiciózus bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  5596
 • Ár

  2364 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színes, gazdag Furmint citrusos ízvilággal és déli gyümölcsökkel: marakujával, ananásszal, valamint a fahordóból származó vaníliás, kókuszos jegyekkel. Szüret három lépcsőben zajlott: - szeptember közepén magas sav, alacsony cukortartalmú fürtöket - szeptember végén teljes érésben lévő fürtöket - október közepén töppedt szőlőfürtöket szüreteltünk

Érlelési információk

500 literes új tölgyfahordókban 6 hónapig battonage-on. A hordók fele mecseki tölgy, fele zempléni.

Pinceidő

2021-ig

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!