A pincészet borbemutatása
Gyógynövényes herbális jegyeket mutató nagy belső tartalommal rendelkező komplex bor. Már nem a gyümölcsösség hanem az érlelési aromák dominálnak. A szájban megjelenik egy pici ásványosság ami nem túlzó. Kifejezetten jól áll neki.
Érlelési információk18 hónapos érlelés 300 literes magyar tölgyfahordóban, majd 3 hónap palackos érlelés. |
Pinceidő2015 |
Hol vásárolható meg
Arcade Bistro, Speiz Étterem, Mák Bistro, Laruse Étterem, Radovin, Karaffa, Kézműves Borok Háza
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.