A pincészet borbemutatása
Valamikor a kadarka jobb színanyagkinyerése érdekében készítették, a szüret után néhány nappal leválasztották a must egy részét a héjról, így a megmaradó részre több héj, tehát több színanyag jutott, a leengedett pedig egy könnyebb műfajú gyümölcsös sillerként került mindennapi fogyasztásra. Málnaszörp színű, illatában is megjelenő málna- és eperaromákkal, ízében sok finom gyümölccsel, különösen az eper domináns.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Hol vásárolható meg
Corvinum-Raiker, Borfalu Vinotékák, El Hordó Borszaküzlet, Vinopolis, Borpont Győr, Ezerjó Szeged, Pampetrics Keszthely, Radó Vinotéka Pécs, Veressbor Székesfehérvár. Teljes lista a pincészet honlapján.
Eszterbauer Borászat bemutatása
Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.