A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fuxli Szekszárdi Kadarka Siller

Eszterbauer Borászat Fuxli Szekszárdi Kadarka Siller 2011

Véleményünk szerint

Az első szippantáskor rózsaborsos, fűszeres irány hamarosan cseresznyébe megy át. A kortyot rusztikussá, izgalmassá és kifejezetten ételbaráttá teszi a fűszeres ízek és a tannin játéka. Ezek mögött a bázist a gyümölcsös ízek és a közepes test alkotja. Lendület van ebben a borban, amely a kóstolót is vitalitással tölti meg. Friss paradicsommal készített bruschettát vagy csirkepaprikást tálalnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2205
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kadarka

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Valamikor a kadarka jobb színanyagkinyerése érdekében készítették, a szüret után néhány nappal leválasztották a must egy részét a héjról, így a megmaradó részre több héj, tehát több színanyag jutott, a leengedett pedig egy könnyebb műfajú gyümölcsös sillerként került mindennapi fogyasztásra. Málnaszörp színű, illatában is megjelenő málna- és eperaromákkal, ízében sok finom gyümölccsel, különösen az eper domináns.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Corvinum-Raiker, Borfalu Vinotékák, El Hordó Borszaküzlet, Vinopolis, Borpont Győr, Ezerjó Szeged, Pampetrics Keszthely, Radó Vinotéka Pécs, Veressbor Székesfehérvár. Teljes lista a pincészet honlapján.

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!