A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gabriella

Borbély Családi Pincészet Gabriella 2008

Véleményünk szerint

Túláradó illat – pörgetés nélkül is kiugrik a pohárból - tele édes jegyekkel, mint az akácvirág, a rózsa, a muskotály. Ízben fűszeresebbé válik, a viszonylag élénk savak a maradék cukor ellenére tovább fokozzák a frissítő hatást. Származási helyéről a szőlőfajta mögött kukucskáló ásványosság árulkodik. Könnyed bor, érdekes aromákkal, viszonylag hosszú lecsengéssel. Olajbogyóval sült fiatal csirke vagy admirális módra készített fogas szeletek melléfogyasztanánk a legszívesebben.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

  • Típus

    Félszáraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% muscat ottonel

Érlelési információk

Reduktív módon érlelt

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, Corvinum

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!