A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gabriella Badacsonyi Muscat Ottonel

Borbély Családi Pincészet Gabriella Badacsonyi Muscat Ottonel 2012

Véleményünk szerint

A virágokon túl csak úgy áradnak az érett, sárga húsú gyümölcsös jegyek a pohárból; érzünk benne barackot, mangót, papáját. A száraz kortyban ehhez képest inkább egy fűszeres ízvilág nyer teret, amely a könnyed testtel arányos sav- és alkoholtartalomból felépülő bázison nyugszik. Bár más hangulatot képvisel, mint az illat, a hosszúság arról árulkodik, hogy műfajában az átlagnál megalapozottabbnak számító borral van dolgunk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  2200
 • Ár

  1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

A pincészet borbemutatása

A ház asszonyának legkedvesebb bora. A Csobánc hegy déli lejtőin termett, a muskotály szőlőre jellemző parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor, mely frissessége és eleganciája miatt elsősorban a hölgyek és az ifjú borkedvelők kedvencévé vált. Fogyasztását 10-12 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Selection delicates, Vinopolis, Dionysos, Pampetrics Borkereskedés, Pohárszék

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!