A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Galerius Cuvée

Vida Családi Borbirtok Galerius Cuvée 2006

Véleményünk szerint

A bornak kifejező, vastag gyümölcsillata van, amely egy cédrusos, borsos vonallal egészül ki. Az illat nem változékony, inkább kiegyensúlyozott, rögtön az elején határozottan indít, és nem fogy el a lendület idővel sem. Bár az aromatikában még üde, a szerkezete már kifejezetten kerek, a tanninok fellépésének köszönhetően. Ízben az illatnak megfelelően haladnak az események, itt is a pirosbogyós gyümölcsös, és a hordós érlelés fűszeres jegyei a meghatározóak, kevés animalitással. Utóízében enyhe fanyarság érezhető. Rozmaringgal és paradicsomszósszal készített bárányraguhoz kínálnánk, de kísérletet tehetünk vele a vacsora végén egy étcsokoládés desszert mellé is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  5860
 • Ár

  3975 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% cabernet franc
  30% merlot
  10% kékfrankos
  10% cabernet sauvignon

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mélyszínű vörösbor, nagyon telt, és elegáns illattal. Kóstolásakor rendkívül összetett ízvilág, és nyugalom árad belőle. Azoknak ajánlom, akik meghitt pillanatokat szeretnének átélni szeretteik körében. Egy igazi ünnepi bor. Fogyasztását 17-18 fokon javaslom.

Érlelési információk

Reduktív módon 6 hónapig koracél tartályban érlelődött, majd nagyfahordós érlelést kapott 10 hónapig, 1100 l-es hordóban.

Pinceidő

2014-ig

Hol vásárolható meg

Veritas, Corvinum, Bor és Más Kft, G-Roby

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!