A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hidaspetre Kékfrankos

Vida Családi Borbirtok Hidaspetre Kékfrankos 2013

Véleményünk szerint

Rubinszínű a poharunkban lévő bor, amelynek illatában erőteljesen lépnek fel a meggyet és más sötét bogyós gyümölcsöket idéző, gusztusos jegyek. Kóstoláskor is érezzük, hogy folytatódnak a meggyes, cseresznyés, áfonyás zamatok – a kortynak egyértelműen az ízvilág áll a középpontjában. A test és az alkohol közepes súllyal bír, savakból épp annyi áll rendelkezésre, amennyi élettel tölti meg a kompozíciót, de e szerkezeti elem nem válik uralkodóvá. A tanninok jelenléte visszafogott. A lecsengés leheletnyi fűszerességgel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  8400
 • Ár

  3125 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Hidaspetre dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgyrendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom, és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata.

Érlelési információk

Az almasavbontás alatt a bor érlelése 2 hónap tartályban töltött idővel indult. Majd a tölgyfahordós érlelés 10 hónapig tartott másod- és harmadtöltésű 300 literes hordókban. Palackozás időpontja: 2014. november 26.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!