A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Bikavér

Vida Családi Borbirtok Szekszárdi Bikavér 2012

Véleményünk szerint

A bor rubinszínt mutat. A komplex illat gyümölcsökkel és fűszerekkel köszönt, előbbiek közül főként a szeder, a szilva és az áfonya jut az eszünkbe, amikor a pohárba szagolunk. Kóstoláskor a közepest meghaladó testtel, ennek megfelelő alkoholtartalommal és vastag, érett gyümölcsös zamatokkal találkozunk. A savak és tanninok mennyisége arányos – bár az utóbbi szerkezeti elem jelenléte az erőteljesebb a kettő közül, de mindre igaz, hogy beépülnek a kompozícióba, és karakterük támogatja az aromatika kifejeződését. Ízgazdag, életteli bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  11000
 • Ár

  3065 Ft
 • Fajtaösszetétel

  kékfrankos
  merlot
  cabernet sauvignon
  cabernet franc
  kadarka

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy kiváló évjáratból született meg ismét bikavér borunk, válogatott kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc és kadarka fajtákból. Illatában szép gyümölcsösség, ízeiben összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg kifogástalan egyensúly mellett. Bársonyos savak, komoly beltartalom jellemzi. Egy igazi szekszárdi bikavér.

Érlelési információk

A tartályos érlelés öt hónapig tartott. A tölgyfa hordós érlelés tizenhét hónapig másod- és harmadtöltésű, 300 literes hordókban. Palackozás időpontja: 2014. augusztus 5.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!