A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrakkos

Vida Családi Borbirtok Kékfrakkos 2013

Véleményünk szerint

A bor illatát elsősorban a fűszeres jegyek határozzák meg, a bogyós gyümölcsök ezek mögött sorakoznak fel. A kortyban fordul a kocka, itt már a cseresznyés, meggyes, áfonyás zamatok lépnek az előtérbe, és ezeket keretezik a borsos, babéros asszociációk. A test a vörösbor-kategóriában könnyednek, az alkohol alacsonynak számít. A kompozíció kerek, a közepes erejű tanninok beépültek. Igazi gasztrobor: felépítése és zamatvilága folytán széles ételkínálat mellé illeszthető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  80% kékfrankos
  20% merlot

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Reduktív technológiával készült, friss gyümölcsös vörösbor, ropogós savakkal. 80% kékfrankos, 20% merlot. Gyümölcsösségét és szekszárdi karakterét a kékfrankos, eleganciáját a merlot adja.

Érlelési információk

A kézi szüretet követően 3-4 órán belül feldolgoztuk a szőlőt. Bogyózás után automata erjesztő tartályba került, ahol 10 nap alatt erjedt ki. Az almasavbontás szintén acéltartályban történt, ahol 7 hónapig maradt a bor. 2014. május 27-én palackoztuk.

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!