A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Sümegi és Fiai Pincészet Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bor illata közepes intenzitású, karakterét a gyümölcsös, főleg almás jegyek határozzák meg. Kóstoláskor érezzük, hogy a bor közepes testéhez és alkoholtartalmához lágy érzetű, a kompozíciót támasztó savak társulnak. Az ízvilág az illat hangulatához illik, benne körtét, őszibarackot, zöld almát és enyhe kesernyésséget fedezünk fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Hajós-Baja
 • Alkohol %

  12.1 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Reduktív technológiával előállított zamatos, üde, harmónikusan kerek, tartalmas bor. Az adott tételt 4-5 t/ha terméskorlátozás mellett, 19,2 mustfokkal szüreteltük. A tisztított (flotált) mustját irányítottan,14-16 fokon hűtve erjesztettük ki és kezeltük.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Keller Kft - Budafoki Telephelyén Tóth J. u. 53.

Sümegi és Fiai Pincészet bemutatása

A Hajós-Bajai borvidék körülbelül 2200 hektárnyi szőlőültetvényével Magyarország déli részén, Baja városa és Hajós pincefaluja között terül el, 20 kilométernyi hosszan. A vidék szépségét nem csak a zöld szőlősorok, illatozó gyümölcsösök adják, hanem a vadban bővelkedő Gemenci erdő sűrűje és a Duna halban gazdag folyama is. A hajósi pincefalu, a nemesnádudvari pincesorok, a bajai Sugovica part mind a borvidék jellegzetes helyei, ahol a látogatókat szeretettel várják a helyi emberek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!