A pincészet borbemutatása
A Kékfrankos a Pincészet egyik húzóbora. Nagy hangsúlyt fektetünk a fajtára: igen nagy potenciált látunk a tihanyi területekben. Ezt a kékfrankost 500 literes fahordókban érleltük 14 hónapon keresztül. Gazdag, nagy testű, telt vörösbort készítettünk, mely hosszan érlelhető, de már most kiválóan fogyasztható.
Érlelési információk500 literes fahordókban 14 hónapon keresztül |
Pinceidő2-3 év |
Homola Pincészet bemutatása
A Homola Pincészet 2009 óta készít borokat Paloznakon és környékén, összesen 11 hektáron termelünk szőlőt a régió legjelesebb dűlőiben. A pincészet borai Homola Szabolcs tulajdonos és Homonna Attila főborász közös alkotásának eredményei, akik igyekeznek a 100%-ot kihozni a balatoni területekből. Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei. Az emellé kialakított 100% borcsalád a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.