A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Homola Pincészet Kékfrankos 2013

Véleményünk szerint

Színe élénk, a közepesnél mélyebb rubin. Illatában a kékfrankos jegyei rengeteg gyümölccsel párosulnak, a fűszerek is élénken megjelennek. A korty elején intenzív a meggy, cseresznye, ribizli, a fahéj és a szegfűszeg, majd némi fanyarság, meggymagosság következik, enyhe cseresség ad neki plusz egy réteget. A bort a termőhelyi ásványosság is jellemzi, egészen komplex. Tanninjai érettek, szépek. A korty viszonylag hosszan kitart, jelentős savak, a végén szárít. Jó potenciál, érdemes lesz később is megkóstolni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Homola Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Kékfrankos a Pincészet egyik húzóbora. Nagy hangsúlyt fektetünk a fajtára: igen nagy potenciált látunk a tihanyi területekben. Ezt a kékfrankost 500 literes fahordókban érleltük 14 hónapon keresztül. Gazdag, nagy testű, telt vörösbort készítettünk, mely hosszan érlelhető, de már most kiválóan fogyasztható.

Érlelési információk

500 literes fahordókban 14 hónapon keresztül

Pinceidő

2-3 év

Homola Pincészet bemutatása

A Homola Pincészet 2009 óta készít borokat Paloznakon és környékén, összesen 11 hektáron termelünk szőlőt a régió legjelesebb dűlőiben. A pincészet borai Homola Szabolcs tulajdonos és Homonna Attila főborász közös alkotásának eredményei, akik igyekeznek a 100%-ot kihozni a balatoni területekből. Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei. Az emellé kialakított 100% borcsalád a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!