A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hétszőlő Tokaji Hárslevelű

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Hétszőlő Tokaji Hárslevelű 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illata intenzíven lép fel; elsősorban gyümölcsökre fókuszál, kajszit és körtét állítva a középpontba, és mindezek mellett feltűnik egy zöld fűszeres, csalános karakter is. Az édességgel tartják a lépést a bor savai, egy kifejezetten dinamikus kompozíciót építve fel. Az aromatika sárga húsú gyümölcsös vonala a maradék cukrot támogatja, míg a citrusos asszociációk a savak mellett állnak. Könnyed, alacsony alkoholtartalommal bíró, üde bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11,5 %
  • Palackmennyiség

    6500
  • Ár

    3500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

57 gramm/liter cukortartalom.

Érlelési információk

A bort hat hónapig érlelték tartályban. A palackozásra 2014 június 11-én került sor.

Hol vásárolható meg

Rákóczi Pince (Tokaj); Borkápolna (Budapest), Bacchus Borkereskedés (Budapest), Dolce Vita Bor & Delikát (Budapest)

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!