A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Eger

Hárslevelű Eger, 2009

St. Andrea Szőlőbirtok

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

A bor érett illata attól lesz légies, hogy azt elsősorban virágok határozzák meg. Ahogy egyre nyílik, úgy kel benne életre egy szegfűszeges, vaníliás illatvilág is. Erős, masszív testtel bír a korty, a savak inkább csak támogatják a szerkezetet, a porondot az érett, hol ásványos, hol hordós ízek uralják. Kompakt korty, hosszú lecsengésében citrusosság bukkan fel. Sertésszűzhöz, nyúlhoz vagy zsírosabb halételekhez töltenénk belőle.

A kóstolás dátuma: 2012-03-07

A pincészet borbemutatása

Arányos és komplex. Egyszerre könnyű és filigrán, közben mégis gazdag és zamatos. Élet van benne és érlelési lehetőség, mint a jó egri borokban. Sárga- és őszibarack, hársvirág, ásványos aromák, kellemesen fanyar, hosszú.

Érlelési információk

Fahordóban erjedt és érett, az első hónapokban felkeverve, majd a palackozásig a finomseprőn pihentetve.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

St. Andrea Szőlőbirtok bemutatása

Szőlőbirtokunk a Magyarország egyik legizgalmasabb borvidékén, az Egri borvidéken gazdálkodik. Törekvésünk fókusza a borvidék egyediségét kifejező borok megtermelése, mint az Egri bikavér és az Egri csillag. Gondolkodásunkban elsődleges az értékes, gazdag szőlőgyümölcs elérése, a helyi szőlőfajtáink minél mélyebb megismerése és a hagyományra építkező, megújuló borászkodás. Szőlőskertjeink 4 település 9 dűlőjében találhatók, melyek a Paptag, Ferenchegy, Kovászó, Magyalos, Boldogságos, Hangács, Kis-Eged, Nagy-Eged, és a Nagy-Eged-hegy. Ültetvényeink 5-10 ezer tő/ha tősűrűség mellett 18 fajta gyümölcsét adják borainkba. A tradicionális egri bort mindig több szőlőből készítették. A St. Andrea borai is követik ezt a hagyományos felfogást: Napbor, Boldogságos dűlő, Örökké, Rose, Akutyafáját, Áldás, Hangács dűlő, Merengő.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!