A pincészet borbemutatása
Arányos és komplex. Egyszerre könnyű és filigrán, közben mégis gazdag és zamatos. Élet van benne és érlelési lehetőség, mint a jó egri borokban. Sárga- és őszibarack, hársvirág, ásványos aromák, kellemesen fanyar, hosszú.
Érlelési információkFahordóban erjedt és érett, az első hónapokban felkeverve, majd a palackozásig a finomseprőn pihentetve. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
St. Andrea Szőlőbirtok bemutatása
Szőlőbirtokunk a Magyarország egyik legizgalmasabb borvidékén, az Egri borvidéken gazdálkodik. Törekvésünk fókusza a borvidék egyediségét kifejező borok megtermelése, mint az Egri bikavér és az Egri csillag. Gondolkodásunkban elsődleges az értékes, gazdag szőlőgyümölcs elérése, a helyi szőlőfajtáink minél mélyebb megismerése és a hagyományra építkező, megújuló borászkodás. Szőlőskertjeink 4 település 9 dűlőjében találhatók, melyek a Paptag, Ferenchegy, Kovászó, Magyalos, Boldogságos, Hangács, Kis-Eged, Nagy-Eged, és a Nagy-Eged-hegy. Ültetvényeink 5-10 ezer tő/ha tősűrűség mellett 18 fajta gyümölcsét adják borainkba. A tradicionális egri bort mindig több szőlőből készítették. A St. Andrea borai is követik ezt a hagyományos felfogást: Napbor, Boldogságos dűlő, Örökké, Rose, Akutyafáját, Áldás, Hangács dűlő, Merengő.