A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hidaspetre Kékfrankos Dűlőszelekció

Vida Családi Borbirtok Hidaspetre Kékfrankos Dűlőszelekció 2011

Véleményünk szerint

A bor illata kifejező, tele van érett gyümölcsökkel és fűszerekkel. Tónusában inkább elegáns és kifinomult, mintsem túl sűrű lenne. Az aromák gazdagsága a kortyban még erőteljesebben jelenik meg: kék és fekete bogyós gyümölcsök töltik meg a szánkat, és hosszan ott maradnak az utóízben is. A tannin még érezhetően fiatalos, de arra számítunk, hogy további palackos érleléssel beépül majd. Savainak is köszönhetően jelentős potenciált ígérő bor, műfajában itthon ritkán megvalósuló csiszoltsággal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  2980 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Hidaspetre-dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul, és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgyrendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata.

Érlelési információk

A bor tizenkét hónapot töltött másod- és harmadtöltésű, háromszáz literes tölgyfa hordókban. A palackos érlelés a forgalomba hoztal előtt egy hónapig tartott.

Pinceidő

2-4 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!