A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Holdezüst

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Holdezüst 2008

Véleményünk szerint

A bor illata érett, csillogó húsú sárgadinnyét és kajszibarackot juttat eszünkbe. Az édes illatkarakter után kifejezetten jól áll neki a maradékcukor. Lekerekedett szerkezetű bor, amely akár magában is elkortyolgatható. A gyümölcsaromák mellett megjelenő citromfű főleg az utóízben jut szerephez. Nem feltétlenül kell vele megvárni az éjszakát, hívjunk át néhány barátnőt, mert nyáron akár naplementekor is kibonthatjuk a palackot!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-06-01

  • Típus

    Félszáraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    20000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    75% hárslevelű
    15% furmint
    10% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A bor alapanyaga agyagos és riolittufás talajú dűlőkből lett szüretelve. A különböző fajták borai külön-külön erjedtek ki, majd a leggyümölcsösebb, legintenzívebb illatú alapborok összeválogatásával született meg ez a cuvée. A 12 g maradék cukortartalom simává és kerekké tesz minden kortyot.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

3 év

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!