A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Isula Catarratto

Caruso & Minini Isula Catarratto 2013

Véleményünk szerint

A zöldessárga színű bor illata virágport és őszibarackot idéz fel bennünk az első szippantáskor, ezek mellett azonban hamar meghatározóvá válnak a fahordós érlelés füstös, fűszeres jegyei, amelyek idővel átveszik az első pozíciót. A korty kerek érzetű, az aromatikát almás, körtés, kajszis ízek töltik ki. A kompozíció alapjairól gondoskodó test és alkohol a közepes súlycsoportba sorolható, a savak ezzel arányosak, és inkább támasztó funkciót töltenek be, mintsem hogy az előtérbe lépjenek. Hosszan a szájban időző lecsengéssel zárul a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szicília
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  13 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% catarratto

A pincészet borbemutatása

Igazán szoros kapcsolat köti össze ezt a szőlőfajtát Szicíliának egy bizonyos részével. Ezt a kötődést pedig a maga teljességében akartuk bemutatni e bor minden kortyán keresztül. Az illat komplex és friss, citrusos jegyek jellemzik. A borban ugyancsak megjelenik egy édes érzet a mézes aromatika megjelenése miatt. Telt, mégis friss bor, amely hosszú és elegáns lecsengéssel bír.

Érlelési információk

A bort négy hónapig tartályban és hat hétig hordóban érlelték. A piacra lépést megelőzően négy hónap palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!