A pincészet borbemutatása
Igazán szoros kapcsolat köti össze ezt a szőlőfajtát Szicíliának egy bizonyos részével. Ezt a kötődést pedig a maga teljességében akartuk bemutatni e bor minden kortyán keresztül. Az illat komplex és friss, citrusos jegyek jellemzik. A borban ugyancsak megjelenik egy édes érzet a mézes aromatika megjelenése miatt. Telt, mégis friss bor, amely hosszú és elegáns lecsengéssel bír.
Érlelési információkA bort négy hónapig tartályban és hat hétig hordóban érlelték. A piacra lépést megelőzően négy hónap palackos érlelésre került sor. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it /ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.