A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cusora Chardonnay

Caruso & Minini Cusora Chardonnay 2014

Véleményünk szerint

Citromsárga színt visel a poharunkban lévő bor. Az illat intenzíven lép fel, karakterét a zöld almát, egrest és fehér húsú őszibarackot idéző asszociációk teszik frissé. Kóstoláskor a közepes alsó szegmensébe sorolható testtel és alkoholtartalommal találkozunk, a savak a szerkezettel arányosak. Az ízvilágot tuttifruttis, sárgadinnyés zamatok építik fel. Bár a kompozíció összességében kereknek hat, mégis a mértéktartás és az üdeség jellemző rá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szicília
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  10 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Ez egy friss, zamatos bor, amelynek komplexitása egyszerre fakad a szőlőfajtából és a termőterületből. Kifejező illatában gyümölcsös és vegetális jegyek is felfedezhetőek, az ízben pedig meglepően gazdag aromatikájú és kiegyensúlyozott.

Érlelési információk

A bort három hónapig érlelték tartályban, majd a forgalomba kerülés előtt két hónapig palackban.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!