A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Delia Nivolelli Doc Syrah Riserva

Caruso & Minini Delia Nivolelli Doc Syrah Riserva 2009

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor hűvös tónusú, kifejező illata a sötét bogyós gyümölcsök mellett eukaliptuszt, babért és más fűszereket idéz. Az aromatika szempontjából az illattal párhuzamos utat követ az ízvilág is. A szerkezetet tekintve vezető elemnek a jelentős tannintartalom bizonyul, a test ezzel arányosan telt, az alkohol magas, a savak mennyisége közepes érzetű. A bor a friss gyümölcsösségtől a kortyban is fiatalnak hat, a meggy és az áfonya sokáig időz még a lenyelés után is a nyelvünkön, fűszerek és étcsokoládé társaságában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-06-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szicília
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  13000
 • Ár

  26 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

A pincészet borbemutatása

Sokaknak nem lesz meglepetés, hogy a legmagasabb kategóriájú vörösborunkat nem helyi szőlőfajtából készítettük, tény azonban, hogy a syrah a legismertebb a kék szőlők közül Szicília nyugati részében. A kétéves érlelésre öt tonneaux-ban került sor, hogy ily módon a bor megfelelje a riserva apellációs kategóriára vonatkozó előírásainak. Az erő és a bársonyosság kombinációja ez a bor, amelyet a gyümölcsök mellett virágok egészítenek ki. A hordós érlelés jegyei csak visszafogottan jelennek meg. A harmonikus kerekség, ami ezt a bort jellemzi, nem fogja vissza a gyümölcsösséget.

Érlelési információk

Hat hónap tartályos és két év hordós érlelés. A forgalomba kerülés előtt fél év palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!