A pincészet borbemutatása
Sokaknak nem lesz meglepetés, hogy a legmagasabb kategóriájú vörösborunkat nem helyi szőlőfajtából készítettük, tény azonban, hogy a syrah a legismertebb a kék szőlők közül Szicília nyugati részében. A kétéves érlelésre öt tonneaux-ban került sor, hogy ily módon a bor megfelelje a riserva apellációs kategóriára vonatkozó előírásainak. Az erő és a bársonyosság kombinációja ez a bor, amelyet a gyümölcsök mellett virágok egészítenek ki. A hordós érlelés jegyei csak visszafogottan jelennek meg. A harmonikus kerekség, ami ezt a bort jellemzi, nem fogja vissza a gyümölcsösséget.
Érlelési információkHat hónap tartályos és két év hordós érlelés. A forgalomba kerülés előtt fél év palackos érlelésre került sor. |
Pinceidő8-10 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it /ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.