A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sachia Perricone

Caruso & Minini Sachia Perricone 2013

Véleményünk szerint

Intenzív, lilás árnyalatokban gazdag színnel bír a bor, amelynek hűvös tónusú illatában olyan jegyeket fedezünk fel, mint a fekete ribiszke, a szamóca, a csillagánizs és a fahéj. Kóstoláskor egy közepes testre épülő szerkezettel találkozunk, a tannin, a sav és az alkohol mennyisége a kompozíciónak megfelelő. A sokszínű aromatikában a fűszerek válnak dominánssá, de ezeket cseresznye, meggy és ibolya egészíti ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szicília
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  10 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% perricone

A pincészet borbemutatása

Évtizedeken keresztül a perricone vagy más néven pignatello volt vitathatatlanul a legfontosabb kék szőlő Szicília nyugati részében. A gondos borkészítésnek hála, a korábban tüskés egyéniség páratlan karakterre tett szert. Gazdag, piros bogyós gyümölcsösség jellemzi, amelyet medvecukor egészít ki – mindezt a zamatvilágot egyszerre hozza létre a fajta és a termőtáj. A bort erő jellemzi, mialatt harmóniát is mutat, frissességének, élénkségének hála.

Érlelési információk

A bort hat hónapig érlelték tartályban, majd a letöltés után hat hónapig palackban.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!