A pincészet borbemutatása
Évtizedeken keresztül a perricone vagy más néven pignatello volt vitathatatlanul a legfontosabb kék szőlő Szicília nyugati részében. A gondos borkészítésnek hála, a korábban tüskés egyéniség páratlan karakterre tett szert. Gazdag, piros bogyós gyümölcsösség jellemzi, amelyet medvecukor egészít ki – mindezt a zamatvilágot egyszerre hozza létre a fajta és a termőtáj. A bort erő jellemzi, mialatt harmóniát is mutat, frissességének, élénkségének hála.
Érlelési információkA bort hat hónapig érlelték tartályban, majd a letöltés után hat hónapig palackban. |
Pinceidő5-6 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it /ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.