A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Terre di Giumara Grecanico

Caruso & Minini Terre di Giumara Grecanico 2014

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatintenzitása a közepest meghaladja, karakterében érő őszibarackot, almát, körtét idéz. Kóstoláskor érezzük, hogy bár a súlycsoport a könnyed és a közepes határán áll, a kompozíció kitölti a szájat. Az ízvilág főként citrusos, fűszeres asszociációkat vonultat fel, a savak mennyisége a testtel arányos, az alkohol visszafogott. Így egy kerek kontúrokkal bíró, hosszú lecsengéssel búcsúzó bor rajzolódik ki előttünk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szicília
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  8 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% grecanico

A pincészet borbemutatása

Az elegancia és a frissesség a két legfontosabb jelzője a Terre di Giumara-dűlőben termő grecanicóból készülő borunknak. A szőlőt kézzel szüreteltük, majd finoman préseltük. Intenzív és kifinomult. Az aromatikáját fehér húsú gyümölcsök és narancsvirág jellemzik. Friss zamatú, kellemes, enyhén illatos bor.

Érlelési információk

Négy hónapos tartályos érlelés, majd a piacra kerülés előtt két hónapos palackos érlelés.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!