A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kajmád Szekszárdi Cuvée

Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Cuvée 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata koncentrált sötét bogyós gyümölcsösséget mutat, főként a meggy áll az előtérben; mindezt a hordós érlelés fűszerei mellett puncsos vonal is kíséri. Kóstoláskor egy közepes testtel és ennek megfelelő alkoholtartalommal bíró borral találkozunk, amelyben az aromatikát édes tónusú gyümölcsösség és étcsokoládé építi fel. A savak és a tanninok mennyisége a kompozíciónak megfelelő és abba beépülő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,78 %
 • Palackmennyiség

  46 930
 • Ár

  2300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  26 % Merlot
  28 % Cabernet franc
  42 % Cabernet sauvignon
  4 % Kékfrankos

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély rubinvörös színnel ragyogja be a napunkat ez a gondosan válogatott Cuvée. Nemes viadal érződik illatának határozottan érett jellege és a lágy barrique-olt jellemzők között. Végül felülkerekednek a decsi fűszerpaprika és az erdei szeder jegyei, tisztességgel helyet hagyva a fehér tea lágy világának is. Megízlelve, a válogatott fajtáknak köszönhetően élénk savakkal, érett tanninokkal és kiváló komplexitással találkozunk. A domináns meggyes és fafülgombás ízek mellett, már-már portói jellegű másodlagos jegyek is fellelhetőek. 18 °C-on felnyitva marhához és sertéshez is egyaránt nagyszerű élménnyel fogyaszthatjuk.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Twickel Webshop (twickelshop.hu), Twickel Borszaküzlet, Veritas Borkereskedés (www.borkereskedes.hu)

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!