A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gróf Zichy Syrah

Twickel Szőlőbirtok Gróf Zichy Syrah 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata intenzíven lép fel, benne koncentráltan vannak jelen az olyan gyümölcsök, mint a szeder, a fekete ribizli és az áfonya; és mindezt étcsokoládé és fűszerek kísérik. Kóstoláskor egy határozott, de telt, puha érzetű tanninstruktúrával találkozunk, amely mellett üdítőnek hat, hogy a test és az alkohol megáll a közepes súlycsoport tetejének mondható szinten. Az illattal párhuzamos, sötét bogyós gyümölcsökre fókuszáló ízvilág zamatos, és hosszan kitart a lecsengésben is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  1138
 • Ár

  3700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A festői Görögszó legmelegebb dűlőinek ölelésében található a 2,5 hektáros syrah ültetvény. Ezen tőkék terméskorlátozott fürtjeiből készül ez a nektár. Október eleji szürettel érkezett a pincébe, majd zárt erjedése után az első fejtést követően kezdte meg pihenését legszebb barrique hordóinkban.

Érlelési információk

A bort 18 hónapig érlelték 225 literes tölgyfa hordóban, majd fél évig palackban. A letöltésre 2014. június 17-én került sor.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Twickel Borszaküzlet Szekszárd, Borpont Borkereskedés Győr, Pampetrics Borkereskedés Keszthely

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!