A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kajmád Cabernet Franc

Twickel Szőlőbirtok Kajmád Cabernet Franc 2011

Véleményünk szerint

A rubinból lassan gránátba hajlik e bor színe. Az illat meggyes, áfonyás jegyei édes tónust mutatnak, a kávé és fűszerek jelenléte mellett. A korty aromatikáját a meggyes, csokoládés zamatok határozzák meg, utóbbi ízvonal jelenlétét a masszív tanninérzet is támogatja. A test nagy, az alkohol közepes, a koncentráció jelentős, mégsem válik túlsúlyossá a kompozíció. Elemeiben egységet mutató, kompakt tétel, amelyet még szívesen érlelnénk palackban néhány évig.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  2410
 • Ár

  2890 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Elegánsan markáns, gazdag aromájú, bársonyosan telt vörösbor, kiemelt cserzőanyag tartalommal, közepesen hosszú lecsengéssel. Telt mély rubin színnel, bámulatos meggy és cseresznye illattal hódítja meg a fajta szerelmeseit. 14-16 fokon, füstölt és érlelt húsokhoz (sonkához) és erdei gyümölcsös ételekhez ajánljuk.

Érlelési információk

225 és 500 literes tölgyfahordóban 8 hónapot érlelve, palackban félévet a forgalomba hozatal előtt. 2013. április 18-án palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Twickel Borszaküzlet, CBA

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!