A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kajmád Cabernet Sauvignon

Twickel Szőlőbirtok Kajmád Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

Színe középrubin. Illata meggy, meggymag, erdei gyümölcsök. Füstösség, konyakmeggyes jelleg. A korty ezzel harmonizál: meggyes, fűszeres ízek (fahéj, szegfűszeg) a füstös barrique hatás mellett, dohánylevél. Kis nyers éretlenség is jelentkezik csípős paprika formájában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,9 %
 • Palackmennyiség

  30080
 • Ár

  2990 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Bíborvörös már-már feketébe hajló színárnyalat mellett markáns, kökény és szarvasgomba illattal jelzi a bor, hogy nem mindennapi tétel. Ízében rengeteg gyümölcs: szilva, áfonya és töppedt mazsolás jegyek dominálnak, de a háttérben a barrique hordós érlelésnek köszönhetően az étcsokoládé, és a frissen pörkölt indiai kávé jegyei is megfigyelhetőek. Jellegzetes karakterű, harmonikus nagy testű vörösbor, melyet érett tannin, és hosszú fokozatosan fejlődő utóíz jellemez. 18 C-on bélszínekhez, vadételekhez és félkemény sajtokhoz ajánljuk fogyasztását.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2015.

Pinceidő

1-2 év

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!