A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kamocsay Prémium Páskum Chardonnay

Kamocsay Prémium Páskum Chardonnay, 2015

Hilltop Borászat

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Neszmély
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1890 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata közepesen intenzív, benne hárs, sok érett citrus és barack, licsi, egzotikus gyümölcsök, kis vanília. A korty édes tónusú, közepesen intenzív, sok virágos jeggyel és érett gyümölccsel. Kerek, jól iható, a hordós érlelés füstös-pörköltes jegyei finoman jelennek meg a végén. Olajos textúra, közepes test, a magas alkoholtartalom belesimul. Ételekkel is jól párosítható bor.

A kóstolás dátuma: 2016-12-20

A pincészet borbemutatása

A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek (intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás+jó ihatóság egyszerre) különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. Nehéz újat mondani e világfajtáról, de Kamocsaynak sikerül kiemelnie a chardonnay legszebb vonásait. "Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016 Prestige Reserve verseny Vinum Bonum díj 37. Magyar Bormustra. Arany minősítés, a verseny csúcs bora

Pinceidő

2019-ig

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!