A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lellei Chardonnay

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Lellei Chardonnay 2013

Véleményünk szerint

Halványsárga színű a bor, amelynek közepes intenzitású illata a virágok és gyümölcsök mellett finom fűszerességet vonultat fel. A korty szikárabb érzetű, savai egyenes ívet rajzolnak elénk. E szerkezeti elemhez jól illenek a citrusos, zöld fűszeres, grépfrútos asszociációk. A test már a közepes súlycsoportba tartozik, az alkohol ennek megfelelő, az aromatikát visszafogott pörkölési jegyek tágítják. Jó arányokkal bíró tétel, amelyet szívesen kortyolnánk friss kecskesajttal gazdagított saláta mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Vaníliára, trópusi gyümölcsökre és őszibarackra emlékeztető illatú, fűszeres zamatú, közepes testű bor. Illatában és ízében megjelennek a hordós érlelés karakterei is, melyek közepesen hosszú lecsengést adnak a kortynak. A chardonnay a Garamvári Szőlőbirtok egyik legfontosabb fehérszőlő-fajtája, melyből nem csak bor, hanem különleges évjáratokban tradicionális pezsgő is készül. A Nemzeti Borkiválóság program háromcsillagos bora.

Érlelési információk

A bor 85%-a tíz hónapot töltött tartályban, 15%-a hat hónapot tölgyfa hordóban, majd a házasítást követően a kész bor két hónapot palackban.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Garamvári Szőlőbirtok vinotékái (Budafok, Balatonlelle, Garay Center 41-es üzlet), Marriott Hotel, Continental Hotel Araz Étterem, Tesco, Auchan, Interspar, Vinárium

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!