A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Töltl Pincészet Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív érett, de nem túlérett gyümölcsös jegyekben gazdag illat és ezzel párhuzamos íz. Ugyanilyen szép egyensúlyban van a bor szerkezete is, amelyben ott vannak az üdítő savak, összhatásában mégis kerek, harmonikus érzetet kelt. A kép idővel még egy kis fűszerességgel egészül ki, és hosszú utóíz zárja a kortyot. Széles ételspektrumú bor, amely egy egyszerű fatányérostól a vadszárnyasokig sok mindennek megfelelne.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  1875 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Illatát a fűszerek gazdagsága jellemzi, melyhez telt ízek és bársonyos kerekség társul. A nagyfahordós érlelés következtében tökéletes a harmónia.

Érlelési információk

Nagyfarhordós érlelés

Pinceidő

5 évig

Hol vásárolható meg

Pincészet, NATURA Vinotéka, soproni éttermek

Töltl Pincészet bemutatása

Szőlőskertekkel övezett pincészetünk telephelyéről, Felsőkereszthegyről csodálatos kilátás nyílik a Fertő tóra. A Töltl Pincészet festői környezetben, a Fertő-Hanság Nemzeti Park tájvédelmi körzetében található, Sopronból műúton jól megközelíthető. Családunk immár fél évezrede borászkodik. Büszkeséggel tölt el, hogy Töltl Lénárd ősünk nevét már 1566-ban említi egy hiteles krónika. Tipikusan családi vállakozásként, az elődök hagyományait ötvözve, de egy korszerű, modern pincészet előnyeit kihasználva készítjük borainkat. Minőségi bort készítünk - ez a sikeres értékesítés titka. Termőterületeink a kiváló mikroklímával rendelkező Fertő tó partján helyezkednek el, 6 hektárt művelünk. A jövőképünk az, hogy további 5 hektár szőlőterületet telepítünk be (ezek a területek már rendelkezésre állnak). Fertőrákos és Balf között, a Jodl kanyarban egy új pincészet épül, amely nem csak a borfeldolgozást és a technológiát képviseli, hanem vendéglátó (szálláslehetőséggel bővített) egységgel is bővül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!