A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

HR Winery Kékfrankos 2013

Véleményünk szerint

Rubinszínű a poharunkban lévő bor. A vonzó illat a piros bogyós gyümölcsökre épít, a meggy és a cseresznye mellett azonban szilvát és zöld fűszereket is felfedezünk benne. A meggyes zamatok a kortyban is visszatérnek, de itt felzárkóznak melléjük a fűszeres ízek is. A test, az alkohol és a tanninok a közepes súlycsoportba sorolhatóak, a savak beépülnek a kortyba. Vidám, felépítésében jó arányokkal bíró bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  10 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Mély rubinvörös színű, illatában és ízében a piros bogyós gyümölcsök: cseresznye, fekete meggy, aszalt szilva. 10 hónapig érlelődött barrique tölgyfa hordóban, amely diszkréten megjelenik, nem túl tolakodóan, inkább elegánssá varázsolja a bort. Kerek, telt testtel rendelkezik, hosszú lecsengéssel. Utóízében elkíséri egy fekete csokoládés ízvilág.

Érlelési információk

A bor tíz hónapot töltött barrique hordóban. 2014 októberében palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!