A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gál Kékfrankos Rosé

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Kékfrankos Rosé 2013

Véleményünk szerint

A lazacszínű bor illata rövid szellőztetést követően édes tónusú fehér virágos és piros bogyós gyümölcsös jegyeket fejt fel magából. A légies testre, alacsony alkoholtartalomra épülő kortyban közepes intenzitású, cseresznyére, piros áfonyára, csipkebogyóra emlékeztető jegyeket fedezünk fel, némi fűszeresség társaságában. A savak megtartják a szerkezetet, és gondoskodnak a bor élénk dinamikájáról.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12,2 %
 • Palackmennyiség

  40000
 • Ár

  1200-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Fogyasztását 9-11 °C-on javasoljuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. 2014. június 6-án palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Belvárosi Kávéház Kalocsa, Borkápolna Budapest, Borknultúra Borbár Fót, Bor-Kofa Kecskemét, Bormánia Borszaküzlet Dunakeszi, Campona Bevásárlóközpont wine shop, CBA Príma mini vinotékák, ElitBorBolt Szeged, Fóti Kastély Étterem, Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsép, Kék Duna Wellness Ráckeve, Kis-Duna Étterem Dunaharaszti, Mamut Bevásárlóközpont Borárium Borkereskedés – Budai Borvár, Metro Áruházak, Palack Borbár Budapest, Pampetrics Borkereskedés Keszthely, Savoyai kastély Ráckeve, Somlai Borkereskedés Budakeszi, Sziget étterem Taksony, Vinifera Kézműves Borház Szeged.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!