A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Ákos Borok Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

Ahogy a kehelybe dugjuk az orrunkat, finom, édes hangulatú gyümölcsillatokat érezhetünk, például epret, meggyet, szilvát. Ezeket egy kevés fűszeres karakter, fekete olajbogyó és füstösség egészíti ki. A korábban kifejezetten szelídnek tűnő bor kóstolásakor jóval több élénkséggel találkozunk, köszönhetően a határozott savgerincnek. Az ízjegyek azonban megfelelnek az illatnak. Jó ivású vörösbor (főleg egy melegebb délutánon, kora estén), amely kiváló társra találhat hagyományos pörköltjeinkben.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Pinceidő

2013

Ákos Borok bemutatása

Ákos Istvánnak hívnak, gyermekkorom óta a svájci Bázelben élek. Az élet kacsakaringói és közel 50 év világjárása után úgy döntöttem, hogy birtokot alapítok Magyarországon. A borhoz a sörivás után érkeztem el, hiszen 1998-ban megalapítottam társaimmal Bázel legnagyobb sörfőzdéjét, amely sikeresen a mai napig működik «Unser Bier», vagyis a «Mi sörünk» néven (www.unser-bier.ch). Az ezredforduló táján Magyarországon járva találkoztam néhány rendkívüli borral, köztük a Weninger Pincészet boraival. A kóstolást hamarosan személyes találkozó követte, rövid úton barátság alakult ki a Weninger család és köztem. A magyar borok iránti lelkesedés birtokalapításra késztetett és 2001-tól területeket vásároltam Sopron legjobb dűlőben, így a Spern Steinerben, az Újhegyen és a Harmlerben. Az első telepítések 2003-ban történtek, az együttműködés a Weninger családdal azóta is töretlen, mind a szőlőtermesztés, mind pedig a feldolgozás tekintetében. Boraimat ifjabb Franz Weningerrel és csapatával közösen készítjük, ha úgy tetszik, az ő pincészetükben «vendégeskedem». Fontos megjegyezni, hogy ültetvényeimen 2006-ban megtörtént a biodinamikára való átállás, vagyis a lehető legtermészetesebb körülmények között születnek a borok az ültetvényeken és a pincében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!