A pincészet borbemutatása
Tüzes Kékfrankos, markáns fajtajelleggel: feketeszeder, meggy, cseresznye, paprikás-borsos fűszerességgel, finom kávé és pipadohánybukéval. A badacsonyi vulkanikus talaj és mikroklíma egyedülálló vörösborpotenciálját mutatja. Erényeit szépen kiemelik a kacsa és libaételek, halászlé, paprikás ételek, valamint a gombás vagy gyümölcsszószos szárnyasok, vadhúsok, illetve sajtok.
Érlelési információkNagyfahordós érlelést kapott. |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság, Bora Ital Kft., Ezerjó Borkereskedés
Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása
A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.