A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Kékfrankos 2006

Véleményünk szerint

A bor illata összetett, érezhető benne meggy, karamell, ánizs, menta, cseresznye. Kóstoláskor a savak utat mutatnak, amely mentén az illathoz hasonló aromákkal találkozunk, kiegészülve egy kevés füstösséggel és bőrrel. A közepes testű bor hosszú utóízzel zár. A gazdag aromatár és a viszonylag könnyed test eleganciát kölcsönöz a bornak. Kínáljunk hozzá bruschettát nyers paradicsom salsával, vagy grillezzünk mellé tarját illetve karajt.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  29630
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tüzes Kékfrankos, markáns fajtajelleggel: feketeszeder, meggy, cseresznye, paprikás-borsos fűszerességgel, finom kávé és pipadohánybukéval. A badacsonyi vulkanikus talaj és mikroklíma egyedülálló vörösborpotenciálját mutatja. Erényeit szépen kiemelik a kacsa és libaételek, halászlé, paprikás ételek, valamint a gombás vagy gyümölcsszószos szárnyasok, vadhúsok, illetve sajtok.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Bora Ital Kft., Ezerjó Borkereskedés

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!