A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Frittmann Pincészet Kékfrankos Rosé 2009

Véleményünk szerint

Abszolút szezonbor, mellette tíz fokot letagadhat magából a kánikula. Friss szamóca és érett málna képe ugrik be az illatról. A borba kortyolva azt érezzük, épp annyi benne a sav és a szén-dioxid, hogy azok a gyümölcsaromák mögé állva megtolják őket, még intenzívebbé, ropogósabbá téve az összképet. Az újra éledő fröccskultúra alapanyagának vagy tisztán, sütőben, rozmaringgal és olívaolajjal sült paradicsomhoz ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  100000
 • Ár

  1000-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Talán ilyen az igazi Nő?! Kecses és elegáns, ám mégis könnyed és kacérkodó. Incselegve játszik az emberrel, amely során játszva csavarja el az eszét... A soltvadkerti napos szőlőskertekből származó kékfrankos nagyon könnyű rosét produkál. A bor színét a rövid szőlőhéjjal együtt történő áztatással és egy csipetnyi \\\"hitvallással\\\" kapja. Illata jellegzetesen gyümölcsös, elhintve szamócás, málnás jegyekkel. Finom sava szépen egészíti ki, és teszi harmonikussá a bor zamatát. Ajánlás: Elsősorban előételekhez, salátákhoz, fehérhúsú ételekhez. De éppúgy ideális partner vidám beszélgetésekhez, vagy remek társa tavaszi, nyári hangulatoknak.

Érlelési információk

Reduktív technológiával készült.

Pinceidő

1-1,5 év

Hol vásárolható meg

METRO, CBA, Raiker

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!