A pincészet borbemutatása
A halvány lazac szín csillog a palackban. A reduktív technológiának köszönhetően, mintegy „mellékhatásként”, a palackozás során a bezárt szén-dioxid egy pillanatra megjelenik a frissen nyitott, pohárba töltött borban, majd el is illan – merthogy maga a bor nem szén-dioxiddal dúsított, csendes bort kóstolunk. Illata tiszta, gyümölcsös – epret és málnát juttat eszünkbe. Az első kortynál találkozunk karakteres savaival, melyeket aztán a kékfrankos fajtára jellemző fűszeresség követ, ám az igazi domináns itt is a gyümölcs. Minden megvan benne, amely egy nyári frissítőhöz elvárás: szomjoltó, gyümölcsös, elegáns. Természetesen jól behűtve, 9-10°C-on kóstoltuk, és ajánljuk akár önmagában kortyolgatva, akár egy könnyed saláta, vagy enyhén fűszeres grillétel mellé.
Érlelési információkTartályos. |
PinceidőReduktív technológiával készült rozé, de az átlagos rozé boroknál hosszabb potenciállal. |