A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kunsági Kékfrankos

Frittmann Pincészet Kunsági Kékfrankos 2006

Véleményünk szerint

Egyszerű vörösbor se több, se kevesebb. Visszafogott tannintartalma, élénk savai és fűszeres-gyümölcsös aromái miatt ideális ételbor. Könnyed lénye hasonló fajsúlyú, paprikás ételek kísérőjének szánja, mint a halászlé vagy a paprikás csirke. De jól eshet egy pirosra sütött kacsához is, ropogós bőrrel. Ezt a bort nem egy nagy borhoz kell hasonlítani, ha úgy fogyasztjuk, mint egy pohár hétköznapi vörös bort, akkor kellemessé tehet mondjuk egy szerda délutánt vagy koraestét.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-12-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Kunság
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!