A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Kékfrankos Válogatás 2011

Véleményünk szerint

Rubinszínű a bor. A hűvös tónussal bíró illat határozottan lép fel, benne a fűszeres, avaros asszociációk viszik a prímet, a bogyós gyümölcsök ezek mögött sorakoznak fel. Közepes testtel bír ez a – dinamikus savainak hála – kifejezetten zamatos korty, amelyben az illathoz képest felcserélődik a sorrend, és itt a meggyes, cseresznyés karakter lép az első helyre, a fűszerek csak a másodikak. Az alkohol és a tanninok mennyisége közepes, és teljes mértékben beépülnek a kompozícióba. Már kóstoltuk 2014. január 28-án: Közepes intenzitású, jegyeiben integrált illat tölti ki a poharat, amely csokoládés, konyakmeggyes, szilvás, mogyorós asszociációkat hordoz. Karakterében mértéktartó, de jelentős beltartalomra utaló ez az illat. Ugyanezen a pályán mozog az ízgazdag korty is, a tannin, a test, a sav és az alkohol is meghaladja a közepest. Az aromatikát sötét bogyós gyümölcsök és fűszerek építik fel, és ezen jegyek kitartanak a hosszú lecsengésben is. ****

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Visszafogott illat fogad a pohárban, de kissé levegőztetve azért látni engedi magát. Illatban az erdei gyümölcs és a meggy fanyarsága dominál, melyet a szép hordóhasználatból származó füstölt jegyek egészítenek ki. Kóstolva szintén a meggy fogad, az enyhe fűszer játékos eleganciával teszi tartalmasabbá a kortyot. Fiatal korára a kissé (még) húzós tanninok utalnak, amit majd az idő szépít meg. Komoly és tartalmas bor, igencsak kell még neki az idő.

Érlelési információk

A bor fele tartályban, fele tölgyfa hordóban érett hat hónapon keresztül, ezt követően került sor az egalizálásra, hogy a következő hat hónapos érlelés már egy 2000 literes hordóban menjen végbe. Palackozás időpontja: 2013 március.

Pinceidő

3-5 év

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!