A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Késői Szüretelésű Tokaji Hárslevelű

Grand Tokaj Késői Szüretelésű Tokaji Hárslevelű 2009

Véleményünk szerint

A parfümös, ananászos, licsis illat valóban annyira dús, hogy kifejezetten jól esik benne a grapefruit, vérnarancs finom szilárdsága. A korty pontos lenyomata az trópusi illatnak, az édes boroknál mindig kritikus sav-cukor arány remek, azaz édes borként sem hat émelyítően. Akár szólóban is elkortyolgathatja az ember. Kalandvágyók készíthetnek hozzá apró langusztákkal tarkított, trópusi gyümölcsökkel gazdagított salátát, a hagyománytisztelők pedig narancsos túrótortát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-02-16

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.6 %
 • Palackmennyiség

  42000
 • Ár

  800-1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

Grand Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borleírás: A szüret folyamán a termést külön ládákba válogatva gyűjtöttük, ezzel is biztosítva a szőlőfürtök épségét és a bogyók sérülésmentességét. A szőlőt a szüret helyéről közvetlenül a - legmodernebb technológiát képviselő - Tolcsvai szőlőfeldolgozóba szállítottuk, ahol a fürtöket kíméletes zúzás-bogyózása után, néhány órás áztatást követően, a legkíméletesebben pneumatikus membránprésekkel préseltük ki. Az ezt követő musttisztítás hagyományos módon, ülepítéssel történt, majd az így előkészített alapanyagot fajélesztők jelenlétében, pontosan beállított hőmérsékleten erjesztettük borrá. A kíméletes feldolgozási műveleteknek és a korszerű technológiai eljárásoknak köszönhetően a bor megőrizte a szőlő eredeti gyümölcsösségét és fajtajelleg karakterét, hogy a legjobb minőségű, késői szüretelésű tokaji borokként kerülhessenek a fogyasztók asztalára. Azontúl, hogy ebben a részben a pincészet is elkészítheti borleírását, szívesen várnánk egyéb érdekességeket. Információkat vagy akár egy történetet a bor gyermekkorából, amikor mi fogyasztók még nem ismertük (szőlőművelésről, borkészítésről). A késői szüretelésű boraink a saját ültetvényeinkről származó termés feldolgozásából készültek. A Furmint a Szarvas dűlő évszázadok óta méltán híres tőkéiről származik, ahol az egészséges fürtöket válogatva, különös gondossággal szüreteltünk. Ezeken a kiváló természeti adottságú szőlőterületeken olyan, speciális termesztési körülményeket biztosítunk, amelyek a legmagasabb minőségű termés eléréséhez elengedhetetlenül szükségesek. A metszéstől kezdve, a zöldmunkákon át, a növényvédelmi technológiákon keresztül, minden egyes termesztéstechnológiai fázist kiemelt figyelemmel végeztünk. Az október közepére és végére eső szüreti napokat a szőlőfürtök optimális érettségi állapotának időpontjában határoztuk meg, melynél kiemelten fontos szempont volt a szőlőfürtök egészségi állapota. A napsütéses órák nagy számának köszönhetően a szőlőszemek túlértek, ezáltal megfelelően magas cukortartalom és kiváló analitikai értékek alakultak ki bennük.

Érlelési információk

Reduktív érlelés

Pinceidő

a legnagyobb élvezeti érték miatt max 1 évig javasoljuk eltartani

Hol vásárolható meg

Metro, Auchan, Interfruct, Cora, Coop, CBA, catering, gasztronómia, borszaküzletek

Grand Tokaj bemutatása

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!