A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kő-Papír-Olló Olló Olaszrizling

Csetvei Pince Kő-Papír-Olló Olló Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Közepes mélységű a citromsárga szín e pohárban. Az illat magabiztosan, de nem túláradóan lép fel, jegyeiben almát, körtét, mézességet idéz. Kóstoláskor úgy érezzük, hogy bár itt is megmaradnak a sárga húsú gyümölcsös asszociációk, ezek elé lépnek a citrusos és a minerális zamatok. Ebben szerepe van az egyenes, a kompozíciót átívelő savgerincnek is, amely mértéktartó testen, alacsony alkoholtartalmon nyugszik. Jó arányokkal bíró, ízgazdag, energikus tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-12-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1280
 • Ár

  2400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Részben reduktív, részben fahordós érlelést kapott. Fűszeresség, kedvesség, bujaság a palackban. A játékos mindennapokra.

Érlelési információk

Részben reduktív, részben fahordós erjesztés házasításából született (50-50%). Fahordós érlelés: első, másod- és harmadtöltésű 225 literes tölgyfa hordókban. A tételt 2014 tavaszán palackozták.

Hol vásárolható meg

Csetvei Pince, Rosenstein Vendéglő, Öreg Prés Fogadó és Étterem

Csetvei Pince bemutatása

Amikor először jártam Móron, úgy éreztem haza értem. A táj, a szőlő és a bor iránti tisztelet és szeretet olyan erős érzelmi kötődést váltott ki, hogy közös családi erővel, kitartó munkával felépítettük a Csetvei Pincét. Egy álom vált valóra, melyet szeretnék most megosztani! - Csetvei Krisztina


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!