A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling 2009

Véleményünk szerint

A finoman fellépő, picit virágos, picit édes hangulatú illat először olyan, akár egy csipkeabrosz, tíz másodperc elteltével azonban birsalma, papaya és gyanta bomlik ki belőle. Kóstoláskor a közepes savérzetre a minerális jegyek dobnak rá még egy lapáttal. Aromáiban hű marad az illathoz, bár az édes felhangból veszít, inkább a kövek és a zöldalma nyer teret. Karinthy novellákat olvasnánk hozzá, melegben citromfű-mártásos lazachoz, hűvösebb időben pedig tartalmas zöldséglevesekhez kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1600-2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről a Csobánc hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas dűlőből származik ez a fahordóban 3 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalt talajnak köszönhető. Fogyasztását 11- 13 oC-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

3,5 hónapot töltött nagy tölgyfahordóban.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Selection hu, Szent István Borszaküzlet, Firkász Étterem, Pincénél és a honlapon megismerhető a szélesebb partneri kör

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!