A pincészet borbemutatása
A család legkedvesebb ültetvényéről a Csobánc hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas dűlőből származik ez a fahordóban 3 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalt talajnak köszönhető. Fogyasztását 11- 13 oC-ra hűtve ajánljuk.
Érlelési információk3,5 hónapot töltött nagy tölgyfahordóban. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Selection hu, Szent István Borszaküzlet, Firkász Étterem, Pincénél és a honlapon megismerhető a szélesebb partneri kör
Borbély Családi Pincészet bemutatása
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.