A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Rajnai Rizling 2008

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva gyógynövények, virágok és mineralitás érezhető, és nincs ez másképp akkor sem, amikor belekortyolunk. A fajtára jellemző savak eleganciát adnak a bornak, és ráerősítenek a minerális ízekre, valamint további palackos érlelést tesznek lehetővé, amely várhatóan további színekkel gazdagítja majd az aromapalettát. Erdei gomba felfújttal és burgonyával tálalt borjúsülthöz vagy spenótos raviolihoz adnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről, a Csobánc hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas dűlőből származik ez, a fahordóban 3 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalt talajnak köszönhető. Fogyasztását 11-13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelést kapott

Pinceidő

Több évig

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, Corvinum Borbolt

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!